هادی سلیمانپور, هادی, سلیمانی درچاق, مریم. (1395). همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی در تطبیق با الگوی کانتوری و اشپیگل. فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز, 22(93), 69-97.
هادی هادی سلیمانپور; مریم سلیمانی درچاق. "همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی در تطبیق با الگوی کانتوری و اشپیگل". فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز, 22, 93, 1395, 69-97.
هادی سلیمانپور, هادی, سلیمانی درچاق, مریم. (1395). 'همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی در تطبیق با الگوی کانتوری و اشپیگل', فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز, 22(93), pp. 69-97.
هادی سلیمانپور, هادی, سلیمانی درچاق, مریم. همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی در تطبیق با الگوی کانتوری و اشپیگل. فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز, 1395; 22(93): 69-97.
همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی در تطبیق با الگوی کانتوری و اشپیگل
از طرح اولین پیشنهاد در خصوص همکاریهای اقتصادی در میان کشورهای حوزه اوراسیای مرکزی در سال1994 تا تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیایی در سال2015، بیش از دو دهه میگذرد. طی این مدت در جهت ایجاد همگرایی اقتصادی در منطقه اوراسیای مرکزی اقدامات متفاوتی همچون تشکیل جامعه اقتصادی اوراسیایی در جهت گسترش و هماهنگی فعالیتهای اقتصادی و نیز ایجاد اتحادیه گمرکی و فضای اقتصادی مشترک در میان کشورهای منطقه به منظور تسهیل روابط اقتصادی صورت پذیرفته است. حال سوال اصلی این است که همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی طی سالهای پساشوروی چه میزان موفقیت آمیز بوده است؟ در پاسخ به این پرسش از منظر سیاست بین الملل و مطالعات منطقهای بر اساس چهار متغیر الگویی کانتوری و اشپیگل خصوصا ماهیت همبستگی بالاخص از وجه همبستگی اقتصادی و نیز از منظر اقتصادی سیاسی بین المللی موضوع مورد ارزیابی قرار میگیرد و بر اساس این دو دیدگاه میزان موفقیت همگرایی در منطقه مورد مطالعه و تحلیل قرار میگیرد. این تحقیق نشان میدهد که میزان موفقیت همگرایی اقتصادی در اوراسیای مرکزی بالا نبوده است و در صورت ادامه روندهای گذشته ضعیف باقی میماند، اما منطقه ظرفیتهای مغفولی دارد که میتواند این مسیر را تغییر دهد.